Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Natuurlijke hulpmiddelen tijdens de menopauze

Mooi & Gezond nieuws

Natuurlijke hulpmiddelen tijdens de menopauze

01 december 2014
Deel met je vrienden
 
Natuurlijke hulpmiddelen tijdens de menopauze

Slapeloosheid, opvliegers en een droge huid zijn de typische kenmerken van de menopauze. Uit talloze studies blijkt dat een aantal voedingssupplementen vrouwen gedurende deze levensfase kunnen helpen om toch van meer levenskwaliteit te kunnen genieten. 

Droge huid

Opvliegers kan mens voor een deel vermijden door fyto-oestrogenen in te nemen. Voedingssupplementen op basis van soja isoflavonen leveren een natuurlijke, licht werkende oestrogenen.De hormonale veranderingen zorgen er ook voor dat de huid droger wordt. Vochtinbrengende crèmes en voedingssupplementen op basis van vitamine e en omega-3 vetzuren werken prima voor een droge huid. Deze voedingsaanvullingen zorgen voor een meer elastische en soepel huid met minder rimpelvorming.

Gewichtstoename

De menopauze betekent voor veel vrouwen ook een toename van het lichaamsgewicht. Voedingsaanvullingen op basis van ananas en grapefruit kunnen helpen. Denk ook aan chroom om de dreigende insulineresistentie te voorkomen. Vergeet vooral ook de groene thee niet. Groene thee zorgt niet enkel voor beschermende antioxidanten, maar zorgt ook voor een betere vetverbranding. Het is tot sluit belangrijk ook te denken aan het voorkomen van osteoporose (botontkalking). Een op de vier vrouwen wordt tijdens of na de menopauze osteoporose leider. Voeding en voedingssupplementen die mangaan, kalium, calcium en silicium bevatten, bieden samen met een dagelijkse portie lichaamsbeweging de beste bescherming.

Bron: abcgezondheid
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017