Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Nederlanders kiezen vaak minder gezonde producten

Mooi & Gezond nieuws

Nederlanders kiezen vaak minder gezonde producten

19 januari 2015
Deel met je vrienden
 
Nederlanders kiezen vaak minder gezonde producten

Een kwart van de voeding van Nederlanders bestaat uit producten die niet behoren tot de Schijf van Vijf, bijvoorbeeld snacks en frisdranken. Ook kiezen Nederlanders binnen productgroepen zoals vlees, zuivelproducten en snacks, vaak de minder gezonde producten. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.

De Schijf van Vijf is een hulpmiddel om gezond te eten. Bijna driekwart van de voeding van Nederlanders bestaat uit ‘basisvoedingsmiddelen’ van de Schijf van Vijf, zoals groente en fruit, aardappelen, brood, rijst en pasta, zuivel, vlees en vis, vetten en oliën, en water.

Een kwart van de voeding bestaat uit producten die niet tot de Schijf van Vijf behoren. Dit is meer dan wordt aanbevolen. Ook kiezen Nederlanders binnen productgroepen veelal de minder gezonde producten, zoals witte rijst in plaats van zilvervliesrijst of harde margarine in plaats van olie. Bij kinderen en bij personen met een laag sociaaleconomische status is dat nog meer het geval.

Gezonder eetpatroon

De Schijf van Vijf is gebaseerd op de Richtlijnen voedselkeuze van het Voedingscentrum. Een eetpatroon dat meer overeenkomt met deze richtlijnen, kan zorgen voor een gezonder voedingspatroon met onder andere meer onverzadigde vetzuren en voedingsvezels en minder suiker en zout. Een gezond voedingspatroon draagt bij aan het voorkomen van chronische ziekten en overgewicht.

Bron: Gezondheidsnet
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017