Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Nederlanders massaal moe'

Mooi & Gezond nieuws

'Nederlanders massaal moe'

21 november 2013
Deel met je vrienden
 
'Nederlanders massaal moe'
Nederlanders zijn massaal moe en ontevreden over het aantal uren dat zij slapen per nacht. Overdag kunnen velen de ogen nauwelijks openhouden. Dat blijkt uit een enquête gehouden onder 1752 bezoekers van GezondheidsNet.nl.
 

Korte nachten

Van de ondervraagden bleek 67 procent minder dan acht uur per nacht te slapen. Ruim de helft gaf aan meer uren te willen slapen. De korte nachten zorgen ervoor dat slechts 6 procent uitgerust wakker wordt.
 
Een even grote groep geeft aan zich ’s morgens nooit uitgerust te voelen. Dit zorgt er dan ook voor dat 31 procent overdag zijn ogen regelmatig niet kan openhouden en wel een dutje zou willen doen. 
 

Slaapgewoontes

GezondheidsNet vroeg de deelnemers naar slaapgedrag en slaapgewoontes. Daaruit bleek dat de meeste mensen (40 procent) nog even een boek of tijdschrift lezen in bed voor het slapen gaan, maar dat de tablet en mobiele telefoon ook in de slaapkamer een steeds grotere rol spelen. 
 
Zo ligt bij ruim 37 procent de mobiele telefoon op het nachtkastje en maakt 22 procent gebruik van tablet of smartphone in bed voordat ze gaan slapen. 28 procent van de ondervraagden gebruikt zijn smartphone als wekker. 
 

Beddengoed

Veruit de meeste deelnemers slapen onder een dekbed. De meeste stellen (61 procent) delen samen één dekbed. Het andere deel heeft ieder een eigen dekbed. Slechts 4 procent slaapt onder lakens en dekens. 
 
Opvallend is dat de meeste Nederlanders één keer per week of eens in de twee weken hun beddengoed verschonen. Ronduit opmerkelijk is dat 6 procent maar één keer per maand het beddengoed wast. Een kleine 2 procent verschoont het vaker dan één keer per week.  
 
15 procent van de ondervraagden geeft aan het liefst naakt te slapen. De meeste ondervraagden slapen in een nachthemd of een pyjama.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017