Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Nederlanders zijn waterdrinkers

Mooi & Gezond nieuws

Nederlanders zijn waterdrinkers

28 juli 2015
Deel met je vrienden
 
Nederlanders zijn waterdrinkers
Gemiddeld vier glazen water (250 ml) per dag drinken is niet genoeg. Slechts 1 op de 5 waterdrinkers weet dat zes glazen (1,5 liter) door het Voedingscentrum wordt aanbevolen om de verliezen door ademhaling, zweten en urine te compenseren. 29 procent denkt dat dit meer glazen moeten zijn en 37 procent denkt juist dat het drinken van minder glazen gezond is. Waterdrinkers drinken vooral water om de dorst te lessen (68 procent) en om het vochtgehalte in het lichaam op peil te houden (62 procent). Deze en meer feiten staan in het Nationaal Wateronderzoek.
 
Raymond Gianotten, directeur Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) over voldoende drinken: "Voldoende drinken is essentieel voor je lichaam. Natuurlijk mineraalwater is een uitstekende en gezonde keuze om de vochtbalans op peil te houden. In deze zomermaanden is een goede hydratatie extra relevant. Door de warmte zweet je meer waardoor een goede vochtaanvulling nog belangrijker is."
 
Nederlanders zijn waterdrinkers
Nederlanders drinken gemiddeld twee soorten waters; kraanwater en natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur. Daarnaast drinken ze ook wel eens natuurlijk mineraalwater met koolzuur (31 procent), natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak (29 procent) en water uit een watercooler (28 procent).
 
Natuurlijk mineraalwater handig om mee te nemen en lekker van smaak 
Waterdrinkers die wel eens natuurlijk mineraalwater drinken, doen dit omdat ze het handig vinden om mee te nemen (60 procent) en omdat de smaak lekker is (40 procent). Daarnaast worden het gemak waarmee je het kunt koelen (27 procent) genoemd en het feit dat het ook in een koolzuurhoudende variant verkrijgbaar is (23 procent).
 
Natuurlijk mineraalwater voor onderweg, op vakantie en in de horeca
Men drinkt het liefst natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur onderweg (45 procent) en op vakantie/in het buitenland (59 procent). Ook in de horeca is natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur populair (38 procent), gevolgd door natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak (22 procent) en natuurlijk mineraalwater bruisend (21 procent).
 
Bron: ANP
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017