Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Nederlandse jongere voelt zich gezond en is dat...

Mooi & Gezond nieuws

Nederlandse jongere voelt zich gezond en is dat ook

26 februari 2014
Deel met je vrienden
 
Nederlandse jongere voelt zich gezond en is dat ook
Nederlandse jongeren voelen zich gezond en zijn dat ook echt. Ze staan op een internationale ranglijst in de top 3 op het gebied van goede gezondheid. 
 

80 procent voelt zich gezond

Ruim acht op de tien geeft aan zich gezond te voelen. Toch zijn er in Nederland problemen, met onder meer extreem drankgebruik, internetverslaving en overgewicht. Dat blijkt uit de Verkenning Jeugdgezondheid, deze is gemaakt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid en uitgevoerd door het RIVM en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). De conclusies uit dit onderzoek zijn donderdag gepubliceerd.
 

Totale gezondheid niet verbeterd

In vergelijking met soortgelijk onderzoek van tien jaar geleden blijkt dat de totale gezondheid van de Nederlandse jongeren, tussen 0 en 19 jaar, niet noemenswaardig is verbeterd of achteruitgegaan.
 

Veranderingen

Wel zijn er wezenlijke veranderingen op verschillende aspecten. Zo zijn de jongeren minder gaan roken en drinken, maar het aantal ziekenhuisopnames vanwege extreem drankgebruik nam wel flink toe.
De babysterfte is gedaald, maar omdat er een groeiende groep zeer vroeg geboren kinderen is, zorgt dat voor extra gezondheidsrisico’s bij deze kinderen.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017