Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Nederlandse vrouw is blij met haar lijf

Mooi & Gezond nieuws

Nederlandse vrouw is blij met haar lijf

11 juli 2013
Deel met je vrienden
 
Nederlandse vrouw is blij met haar lijf
Bijna 60 procent van de Nederlandse vrouwen geeft haar lijf als rapportcijfer een 7 of hoger. Dat blijkt uit een onderzoek van weekblad Viva onder 1050 vrouwen.
 
Veruit het meest tevreden is de Nederlandse vrouw met haar ogen. Bijna 30 procent van de ondervraagden vindt dat ze mooie ogen heeft, zo blijkt uit het onderzoek. Zo'n 18 procent vindt haar haren mooi en 17 procent is positief over haar gezicht. Eveneens 17 procent is zeer tevreden met haar figuur. 
 

Slank niet de norm

Bovendien blijkt dat slank niet langer de norm is. Het meest begerenswaardig zijn volgens 31 procent van de ondervraagde vrouwen de rondingen van zangeres Beyoncé. Het sportieve lijf van Cameron Diaz scoort 28 procent en de tengere Kate Moss is voor maar 9 procent een voorbeeld. 
 

Perfecte lijven

Nederlandse vrouwen zijn wel behoorlijk bezig met hun uiterlijk. Zo'n 35 procent is weleens jaloers als ze perfecte lijven in de media ziet en 9 procent zegt er zelfs een minderwaardigheidscomplex van te krijgen. 
Het aanbreken van het bikiniseizoen levert voor veel vrouwen nog altijd stress op. Eén op de drie ondervraagde vrouwen baalt er dan van dat ze niet eerder naar de sportschool is gegaan om aan haar figuur te werken.
Zo'n 16 procent gaat daadwerkelijk naar een fitnesscentrum om in conditie te komen en 40 procent probeert op een andere manier een paar kilo kwijt te raken.
 

Drie B's

Minpuntjes zijn er volgens de vrouwen ook. De 'drie B's' worden vaak genoemd als zorgenregio's: 33 procent is het minst tevreden over haar buik. Benen scoren 23 procent, borsten 13 procent.
Alle plussen en minnen tegen elkaar afwegend komt 60 procent echter tot de conclusie dat ze een positief zelfbeeld heeft. Aan haar lijf hoeft niets gesleuteld te worden, vindt 40 procent, zelfs niet als ze zoveel geld had dat ze alles kon laten doen wat ze wil.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017