Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Norovirus slaat toe

Mooi & Gezond nieuws

Norovirus slaat toe

22 januari 2015
Deel met je vrienden
 
Norovirus slaat toe

Het norovirus, veroorzaker van jaarlijks 600.000 buikgriepbesmettingen in Nederland, lijkt dit jaar meer slachtoffers te maken dan anders.

Vooral zorginstellingen door het hele land worden op dit moment hard getroffen. In het verpleeghuis St. Elisabeth in Lage Vuursche (provincie Utrecht) stierven in de eerste twee weken van dit jaar zeker vijf bewoners. In alle gevallen gaat het om mensen van hoge leeftijd met een zwakke gezondheid. Het norovirus is meestal niet de directe doodsoorzaak, maar geeft het fatale zetje in de rug. Ook uit andere delen van het land komen meldingen over „meer zieken en doden dan in andere jaren”.

Verklaring

De Utrechtse GGD-arts Ewout Fanoy spreekt van een ’pittig norovirus-jaar’: „Dat is de algemene indruk onder collega’s. Er lijkt inderdaad wat meer ’noro’ te zijn dan gewoonlijk. We hebben er geen duidelijke verklaring voor. Meerdere factoren kunnen daarin een rol spelen: is de weerstand onder mensen lager dan in voorgaande jaren, is het virus aan het veranderen, wat zijn de seizoensinvloeden? We weten het niet.”

Bron: Telegraaf
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017