Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Ontbijten doe je thuis, en wel hierom

Mooi & Gezond nieuws

Ontbijten doe je thuis, en wel hierom

27 augustus 2015
Deel met je vrienden
 
Ontbijten doe je thuis, en wel hierom

Het is zo verleidelijk: lekker wat langer in bed blijven liggen om vervolgens snel in de auto of op het werk te ontbijten. Geen goed idee, uit een studie dat gepubliceerd werd in het tijdschrift Journal of Health Psychology blijkt dat het kan leiden tot obesitas.

Wanneer eet je meer?

Wetenschappers analyseerden zowel mensen die aten wat ze wilden als mensen op dieet op drie verschillende momenten: terwijl ze een filmpje bekeken, tijdens een wandeling en tijdens het praten met een vriend. Wat blijkt? Onderweg ben je geneigd meer te eten, en dit effect houdt ook gedurende de dag nog aan. 

Meer dan alleen calorie-inname

Honger en een verzadigdheidsgevoel hebben volgens de auteur van de studie en professor in de psychologie Jane Ogden niet alleen te maken met de calorie-inname, maar ook met of een persoon zich bewust is van wat hij of zij eet. Zonder nadenken eten zorgt ervoor dat het lichaam niet door heeft dat we eten. 

Afleiding

Toch stuurt de ene afleiding, zoals eten onderweg, ons meer in de war dan de andere. Volgens Ogden komt dat doordat onderweg eten een grotere vorm van afleiding is dan bijvoorbeeld tv-kijken. De oplossing volgens de professor: voor iedere maaltijd even een momentje nadenken over wat je eet.

Bron: Goedgevoel.be
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 

Bekijk ook:

Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017