Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Ontgiftingskuur is zonde van het geld'

Mooi & Gezond nieuws

'Ontgiftingskuur is zonde van het geld'

20 mei 2014
Deel met je vrienden
 
'Ontgiftingskuur is zonde van het geld'
Ontgiften, waarbij zaken als suiker en alcohol tijdelijk worden afgezworen en mensen leven op groente en fruit om het lichaam te reinigen, is onzin. Dat menen althans enkele deskundigen, meldt de Daily Mail.
 
Volgens de deskundigen zijn de ontgiftingskuren zonde van de tijd, de energie en het geld. Een glas water en een nacht goed slapen zouden net zo effectief zijn als alle dure ontgiftingsmiddelen. Het lichaam zou, zo melden de deskundigen in de maandag gepubliceerde gids Making Sense of Chemical Stories, zelf zeer goed in staat zijn om schadelijke stoffen af te voeren.
 

Darmen doen het werk

De darmen zorgen ervoor dat de meeste giftige stoffen niet door het lichaam worden opgenomen. De lever voert giftige stoffen die wel in het lichaam zitten weer af. Pillen of speciale diëten zouden dat proces niet kunnen verbeteren of versnellen.
 
"Het proces wordt niet effectiever door het slikken van ontgiftende tabletten, het dragen van ontgiftende sokken, ontgiftende lichaamsbehandelingen, brandnetelsap, kruidenthee of een ontgiftend dieet", zo meldt de gids. "Drink een glas water en ga op tijd naar bed, dat bespaart geld en is net zo effectief."
 

Gwyneth Paltrow

Ontgiftingskuren zijn vooral populair aan het begin van het jaar of het begin van de zomer. Mensen hopen er de schade van teveel eten en drinken mee te compenseren en een paar kilo lichaamsgewicht te verliezen. Beroemdheden als Gwyneth Paltrow zijn dol op de diverse kuren.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017