Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Onverzorgde teennagels grootste afknapper

Mooi & Gezond nieuws

Onverzorgde teennagels grootste afknapper

02 juli 2013
Deel met je vrienden
 
Onverzorgde teennagels grootste afknapper
Nederlanders zijn niet heel blij met hun voeten. Gemiddeld geven ze hun voeten slechts een 6,7. Vooral eelt en harde huid worden lelijk gevonden. Dat blijkt uit een enquête van GezondheidsNet.nl. Bijna een op de vijf Nederlanders geeft zijn onderdanen een onvoldoende. 
 
Ruim de helft van de 469 ondervraagden geeft aan iets lelijk te vinden aan zijn of haar voeten. Vooral eelt, harde huid en kalknagels worden niet mooi gevonden. 64 procent van de ondervraagden heeft wel eens last gehad van harde huid en eelt.
 

Extra aandacht in de zomer

Naast knippen (65 procent), vijlt een kwart van de deelnemers zijn of haar teennagels. In de zomer krijgen de voeten vaak wat extra aandacht. Zo smeert een op de vijf ondervraagden dagelijks de voeten in met verzorgende crème. 25 procent geeft aan dit meerdere keren per week te doen. Ruim 30 procent kiest in de zomer ook voor nagellak. 
 
Een op drie brengt regelmatig een bezoek aan de pedicure. Opmerkelijk is te noemen, dat bij 14 procent van de ondervraagden werkelijk niemand aan de voeten mag zitten. 6 procent geeft aan dat alleen zijn of haar partner de voeten mag aanraken.
 

Afknappers

Onverzorgde nagels is voor een op de drie Nederlanders de grootste afknapper bij voeten. Op nummer twee en drie volgen zweetvoeten en tenenkaas.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017