Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Oogfonds start campagne ' Vergeet je zonnebril...

Mooi & Gezond nieuws

Oogfonds start campagne ' Vergeet je zonnebril niet'

09 juli 2015
Deel met je vrienden
 
Oogfonds start campagne ' Vergeet je zonnebril niet'
Buiten spelen is gezond en zelfs goed voor de ontwikkeling van kinderogen, maar dan wel mét zonnebril op. Uit een peiling van het Oogfonds blijkt dat 82% van de kinderen in Nederland op een zonnige dag geen zonnebril draagt, terwijl kinderogen juist extra kwetsbaar zijn voor Uv-straling. Reden om de campagne ‘ Vergeet je zonnebril niet’ op te zetten.
 

Oogschade

De schade die wordt veroorzaakt door blootstelling aan Uv-straling kan groot zijn. Zo wordt twintig procent van alle staar hierdoor veroorzaakt, en heeft ook de netvliesaandoening maculadegeneratie met Uv-schade te maken.*
 

Kinderogen en Uv-straling

Het Oogfonds hield een peiling onder ruim duizend ouders naar het gebruik van kinderzonnebrillen. Maar liefst 44% van de ouders gaf aan dat hun kind zelden een zonnebril draagt. 38% zelfs nooit. Dit terwijl een goede oogbescherming bij kinderogen extra belangrijk is. De pupillen van kinderen zijn groter en hun ooglenzen bevatten minder beschermend pigment, wat ze extra kwetsbaar maakt. Tel daarbij op dat kinderen veel vaker buiten zijn dan volwassenen. Voordat ze achttien jaar zijn, zijn kinderen al blootgesteld aan 80% van de Uv-straling van hun hele leven.*
 

Advies

Het advies? In de zomermaanden tussen 11 uur en 15 uur een zonnebril met 100% Uv-bescherming. Wanneer een zonnebrandcrème nodig is om niet te verbranden, zijn een zonnebril en petje ook onmisbaar. 
 
* Bron: Wereld Gezondheidsorganisatie
 
Bron: PR-ESSURE
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017