Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Ook vaders krijgen postnatale depressie

Mooi & Gezond nieuws

Ook vaders krijgen postnatale depressie

25 oktober 2014
Deel met je vrienden
 
Ook vaders krijgen postnatale depressie

Niet alleen nieuwbakken moeders kunnen lijden aan eenpostnatale depressie. Ook vaders blijken steeds vaker niet op die veronderstelde roze babywolk te zitten.

Veel vaders omschrijven de komst van een kleintje als een groot wonder en als een van de mooiste momenten van hun leven. Maar het betekent ook veel verantwoordelijkheid, kosten, plichten en het brengt vermoeidheid en stress met zich mee. Uit onderzoek komt zelfs naar voren dat deze vaders een vorm van depressie hebben die wordt veroorzaakt door een combinatie van hormonen en  hun nieuwe rol met de daarbij horende verwachtingen.

Vaag

Volgens de Amerikaanse organisatie 4Children heeft ongeveer een derde van de nieuwbakken moeders te maken met een vorm van postnatale depressie. In de zwaarste vorm kan dit leiden tot het overlijden van de moeder en hun kind.

Postnatale depressie bij mannen in opkomst

Maar als we naar de vaders kijken dan zijn de cijfers nogal vaag. Er zijn deskundigen die een postnatale depressie bij een vader niet erkennen, maar uit een onderzoek aan de universiteit van Oxford komt naar voren dat een op de twintig vaders last heeft van een depressie nadat hun kind is geboren.

Eerste jaar

En cijfers uit een ander Brits onderzoek zeggen dat 39 procent van de moeders en 21 procent van de vaders lijdt aan een depressie na de geboorte van hun kind. Vooral in het eerste jaar na de geboorte is die kans groot.

Bron: Telegraaf.nl/vrouw
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017