Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Optimisme verlaagt risico op hartfalen

Mooi & Gezond nieuws

Optimisme verlaagt risico op hartfalen

09 april 2014
Deel met je vrienden
 
Optimisme verlaagt risico op hartfalen
Optimistische volwassenen op middelbare leeftijd hebben een verlaagd risico op hartfalen. Tot die conclusie komen onderzoekers van de University of Michigan en Harvard University.
 

Lager risico

In vergelijking met niet-optimistische onderzoeksdeelnemers hadden de optimisten een 73 procent lager risico, zo blijkt uit een studie onder 6.808 50-plussers. De deelnemers werden gedurende vier jaar gevolgd. Ook na controle voor verschillende factoren zoals leefstijl, ziekten en biologische aspecten bleef het effect overeind. Tijdens de vier jaar van het onderzoek zorgde optimisme voor een beduidend lager risico.
 

Optimisme en gezond gedrag

Eerder onderzoek liet al zien dat optimisme gepaard gaat met gezond gedrag zoals meer lichaamsbeweging, goed met stress om kunnen gaan en gezond eten. Daarbij verbetert ook het lichamelijk functioneren en andere positieve gezondheidsuitkomsten. Al deze aspecten staan sterk in verband met hartfalen.
 
De resultaten zijn online gepubliceerd in Circulation: Heart Failure.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017