Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Ouders smeren kinderen beter in dan zichzelf'

Mooi & Gezond nieuws

'Ouders smeren kinderen beter in dan zichzelf'

06 augustus 2013
Deel met je vrienden
 
'Ouders smeren kinderen beter in dan zichzelf'
Britse ouders beschermen hun kinderen op zomerse dagen beter tegen de zon dan zichzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van Cancer Research UK.
 
Van de ondervraagde ouders wist 85 procent dat te veel blootstelling aan de zon het risico op huidkanker vergroot.
Toch zorgt maar 62 procent ervoor dat hun kinderen altijd ingesmeerd zijn met minimaal factor 15 als het zonnig is. Ruim de helft van de ouders ziet erop toe dat hun kinderen bedekt zijn met kleding, een hoedje of een zonnebril.
 

Minder aandacht voor zichzelf

De respondenten bleken minder goed voor hun eigen huid te zorgen dan voor die van hun kroost. Slechts 27 procent gebruikte zelf altijd een zonnebrandcrème met minimaal factor 15. Maar 20 procent draagt een hoed of zonnebril. Hoewel 43 procent de kinderen tijd laat doorbrengen in de schaduw, gaat maar 22 procent van de ouders zelf in de schaduw zitten.
 

Goede voorbeeld

"Het is belangrijk om op een veilige manier van de zon te genieten en op te letten dat je niet verbrandt. We willen ouders helpen om het goede voorbeeld te geven aan hun kinderen. Als de zon sterk is, moet het hele gezin een combinatie van schaduw, kleding en minimaal factor 15 gebruiken om de huid te beschermen tegen uv-straling. Dat helpt verbranding voorkomen, wat niet alleen pijnlijk is, maar ook het risico op huidkanker vergroot", zegt Yinka Ebo van Cancer Research UK.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017