Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Praten over menstruatie? Lastig!

Mooi & Gezond nieuws

Praten over menstruatie? Lastig!

10 maart 2016
Deel met je vrienden
 
Praten over menstruatie? Lastig!

Althans, dat is wat onder veel jonge meiden geldt, blijkt uit onderzoek. Reden voor Libresse om een online petitie te starten die ervoor moet zorgen dat zes speciaal ontworpen mentruatie-emoji’s (zogenaamde femoji’s) worden toegevoegd aan het officiële Unicode-toetsenbord.

Schaamte

Onderzoek wijst uit dat de helft van de meiden tussen de 12 en 14 jaar het lastig vindt om met vrienden en familie te praten over ongesteldheid. Het leidt tot schaamte, spanning en zelfs een gebrek aan zelfvertrouwen. Volgens Libresse kunnen zogenaamde femoji’s de oplossing zijn.

Femoji’s

Emoji’s maken communicatie makkelijker én leuker, ook in dit geval. Vier op de vijf meisjes tussen de 12 en 14 jaar én moeders van meisjes in deze leeftijdscategorie geven aan het best handig te vinden als er emoji’s zijn die helpen hun emoties beter te kunnen uiten. Deze zijn er al, maar er is behoorlijk wat creativiteit nodig om je punt te maken met de huidige emoji’s. Libresse komt daarom met zes speciaal ontworpen icoontjes die staan voor herkenbare situaties tijdens je menstruatie; maandverband, krampen, PMS, puistjes en een vervelend opgeblazen gevoel.

Online petitie Libresse

Libresse wil de femoji’s echt op het emoji-toetsenbord krijgen, en gaat ze daarom indienen bij Unicode, de organisatie die verantwoordelijk is voor het toetsenbord. Bij veel aanvragen voor een bepaalde emoji, is de organisatie eerder geneigd ‘m goed te keuren. Teken daarom voor 21 maart de petitie op www.change.org/femojis-nl om het initiatief kracht bij te zetten.

 
Bron: ANP Pers Support
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017