Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Probiotica bij hooikoorts?

Mooi & Gezond nieuws

Probiotica bij hooikoorts?

28 mei 2015
Deel met je vrienden
 
Probiotica bij hooikoorts?
Mensen met hooikoorts of seizoensgebonden allergie zijn mogelijk gebaat bij probiotica. Dit blijkt uit een verzameling van verschillende studies naar dit onderwerp. Omdat de kwaliteit van de onderzoeken varieerden, is meer onderzoek nodig voor dat probiotica daadwerkelijk geadviseerd kan worden.
 

Oorzaak toename allergieën

Onderzoekers van het Vanderbilt Medical Center bestudeerden 23 eerder uitgevoerde studies met in totaal 1919 mensen. Er wordt nu gedacht dat de toename in allergieën deels komt door een gebrek aan bacteriën in de darmen als gevolg van de steeds schonere omstandigheden waarin we leven. Hierdoor gaat het immuunsysteem overuren draaien als het in contact komt met onschadelijke allergenen. 
 

Probiotica

Het nemen van probiotica kan dit verbeteren doordat het de hoeveelheid goede bacteriën in het spijsverteringskanaal vergroot. Van de studies die de Vanderbilt-onderzoekers bestudeerden, toonden 17 een verbetering van de klachten of kwaliteit van leven door het gebruik van probiotica in vergelijking tot mensen die een placebo nuttigden. Binnen de overige zes onderzoeken werd echter geen verbetering gevonden. Beter onderzoek is nodig voordat probiotica echt aanbevolen kan worden.
 
 
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017