Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Relatief weinig rokers in Nederland

Mooi & Gezond nieuws

Relatief weinig rokers in Nederland

16 december 2014
Deel met je vrienden
 
Relatief weinig rokers in Nederland

Nederland behoort met 18,4 procent dagelijkse rokers tot de landen met relatief weinig rokers. Dat blijkt uit publicatie van de Organisatie voor Economische samenwerking en Ontwikkeling en de Europese Commissie, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend maakte.

Het EU-gemiddelde ligt op 22,8 procent. In Griekeland rookt maar liefst 38,9 procent van de bevolking van 15 jaar en ouder. In alle landen roken er meer mannen dan vrouwen, behalve in Zweden, het land met de minste rokers.

Longkanker

Het gaat om cijfers uit 2012. Het percentage rokers is in alle landen gedaald vergeleken met het begin van deze eeuw. Op de lange termijn zal deze daling zorgen voor een daling van het aantal sterfgevallen ten gevolge van longkanker.

Met 72,4 op de 100 duizend heeft Nederland een van de hoogste sterftecijfers door longkanker binnen de EU, waar het gemiddelde op 55,2 per 100 duizend ligt. De huidige relatief hoge sterfte door longkanker in Nederland weerspiegelt de relatief hoge aandelen rokers in de vorige decennia.

Bron: Gezondheidsnet
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017