Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Resten bestrijdingsmiddelen op superfoods

Mooi & Gezond nieuws

Resten bestrijdingsmiddelen op superfoods

09 april 2015
Deel met je vrienden
 
Resten bestrijdingsmiddelen op superfoods
Uit een steekproef van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat er vaak resten bestrijdingsmiddelen op superfoods als gojibessen, chiazaad en quinoa zitten. Het gaat om een ongevaarlijke hoeveelheid.
 
Ongevaarlijk
In 23 procent van de gevallen werd de norm overschreden: er werden te veel bestrijdingsmiddelen op de superfoods gevonden. Toch is de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen zo klein, dat ze geen risico voor de gezondheid vormen. De NVWA heeft betreffende leveranciers boetes gegeven. 
 

Aanleiding

De NVWA kreeg vorig jaar meldingen van consumenten die diarree kregen of moesten overgeven na het eten van goijbessen. Dit kan volgens de NVWA niet veroorzaakt zijn door de kleine hoeveelheden bestrijdingsmiddelen. De toezichthouder controleert steekproefsgewijs of groente en fruit voldoen aan de wettelijke norm, ook wel de Maximale Residu Limiet (MRL). Daarbij worden grote veiligheidsmarges in acht genomen.
 
 
 
Bron: ANP
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017