Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>RIVM: Gel en haarlak helpen tegen hoofdluis

Mooi & Gezond nieuws

RIVM: Gel en haarlak helpen tegen hoofdluis

26 augustus 2015
Deel met je vrienden
 
RIVM: Gel en haarlak helpen tegen hoofdluis

Kinderen die haarlak of gel gebruiken hebben veel minder last van hoofdluis dan kinderen die dat niet doen. Dat schrijft De Telegraaf op basis van onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Nationale luizenregistratie

Het RIVM is een halfjaar geleden begonnen met een nationale luizenregistratie. Wat blijkt? Van de jongens die gel gebruiken heeft volgens het instituut 3 procent hoofdluis en van de jongens die dat niet gebruiken, ligt dat percentage op 6 procent. Bij meisjes is het verschil nog groter. Van de meiden die haarlak gebruiken heeft 7 procent luizen. Doen ze dat niet, dan ligt het percentage op 12 procent. Een eyeopener, volgens RIVM-expert Desirée Beaujean.

Middelbare scholen

Ander opvallend nieuws is dat luizen op middelbare scholen bijna net zo vaak voorkomen als op basisscholen. Vooral lange meisjesharen zijn geliefd bij luizen. Een aandachtspunt voor middelbare scholen, want alleen op basisscholen zijn luizenmoeders.

Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 

Bekijk ook:

Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017