Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'s Nachts eten kan gewichtstoename bevorderen

Mooi & Gezond nieuws

's Nachts eten kan gewichtstoename bevorderen

11 december 2014
Deel met je vrienden
 
's Nachts eten kan gewichtstoename bevorderen

De hele dag door eten, lijkt te leiden tot gewichtstoename. Elke dag 12 uur niets eten, zou dat kunnen voorkomen, zo blijkt althans uit een Amerikaans onderzoek bij muizen.

Voor het onderzoek werden 400 muizen op diverse diëten gezet. Op verschillende tijden kregen ze voeding met veel vet of suiker of met zowel veel vet als suiker. Of ze volgden een normaal eetpatroon.

Muizen die maar gedurende 9 of 12 uur per dag voedsel kregen, bleken minder aan te komen dan muizen die de klok rond mochten eten, ook als ze even veel voeding kregen. Zelfs als de muizen die niet de hele dag konden eten in het weekend wel mochten eten wanneer ze wilden, nam hun gewicht minder toe.

Vetverbranding

Zodra te zware muizen die voorheen continu mochten eten nog maar 9 tot 12 uur per dag voedsel voorgeschoteld kregen, vielen ze zo’n 5 procent van hun lichaamsgewicht af. Ook als ze per dag net zoveel calorieën aten als voorheen.

Volgens de onderzoekers zin er aanwijzingen dat 12 uur per dag vasten vetverbrandingsprocessen in het lichaam veranderen. Mogelijk activeert het bruin vet, wat sneller energie verbrandt. ’s Nachts eten zou dus niet verstandig zijn. 

 
Bron: Gezondheidsnet
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017