Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Schaduw is veilig'. Toch? Campagne Stichting M...

Mooi & Gezond nieuws

'Schaduw is veilig'. Toch? Campagne Stichting Melanoom rekent verder af met fabels omtrent veilig zonnen

05 juli 2013
Deel met je vrienden
 
'Schaduw is veilig'. Toch? Campagne Stichting Melanoom rekent verder af met fabels omtrent veilig zonnen
Nu de zomer eindelijk echt lijkt aan te breken in Nederland, gaan veel Nederlanders de komende tijd weer volop van de zon genieten. Echter bestaan er in Nederland nog veel fabels en onduidelijkheid over veilig zonnen. Dit terwijl huidkanker in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker is, waarvan melanoom de meest agressieve vorm is. Daarom start Stichting Melanoom met haar nieuwe bewustwordingscampagne 'Bescherm jezelf, check jezelf', om jongeren te wijzen op de gevaren van verbranding en het risico op huidkanker. De campagne is gemaakt door topfotograaf Jeroen Hofman en JongeMeesters en rekent op indringende wijze af met de veelgehoorde fabels omtrent veilig zonnen. De campagne wordt vanaf dit weekend via Boomerang-kaarten door heel Nederland verspreid, waarbij alle makers belangeloos hebben meegewerkt. 
 

Fabels en feiten rondom veilig zonnen

Vrijwel elke Nederlander is bekend met de veelgehoorde fabels omtrent veilig zonnen. Topfotograaf Jeroen Hofman - bekend van diverse exposities en zijn kenmerkende fotografie in o.a. LINDA. en Playboy Magazine - heeft deze op in het oog springende wijze in beeld gebracht. Hieronder de meest voorkomende fabels waar Stichting Melanoom in haar nieuwe campagne verder mee afrekent: 
  • ‘Schaduw is veilig’. Toch? Tuurlijk, de schaduw helpt, maar ook daar blijft de schadelijke invloed van UV-straling. Ook in de schaduw kan je verbranden; smeer je daarom altijd in.
  • ‘Bewolking beschermt ook goed’. Toch? Bewolking houdt de schadelijke UV-straling niet tegen, waardoor je zelfs op een bewolkte zomerdag kan verbranden. Dus ook al zie je geen zon, gewoon smeren!
  • ‘Elke 2 uur smeren is onnodig’. Toch? Transpiratie, wrijving van kleding en afdrogen kunnen je bescherming verminderen. Smeer dus elke 2 uur en smeer niet te zuinig met de zonnebrandcrème.
  • ‘Factor 30 is onzin’. Toch? Die hoge factor houdt juist de schadelijke straling tegen. Hierdoor verbrand je niet en blijft je huid lekker jong. En ja... zelfs met factor 30 word je prima bruin! 
Bron: SiS.PR
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017