Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Sigaretten in gruwelverpakking succes in Austr...

Mooi & Gezond nieuws

'Sigaretten in gruwelverpakking succes in Australië'

14 januari 2014
Deel met je vrienden
 
'Sigaretten in gruwelverpakking succes in Australië'
De olijfgroene pakjes sigaretten met gruwelijke afbeeldingen brengen rokers in Australië aan het twijfelen. Het aantal telefoontjes naar de hulpdienst Quitline, die mensen bijstaat die met roken willen stoppen, is met 78 procent gestegen, sinds de groene pakjes in oktober 2012 werden ingevoerd. Dat blijkt uit een studie die maandag is gepubliceerd in het vaktijdschrift Medical Journal of Australia.
 

Positief effect verpakkingen

Volgens Mayanne Lafontaine van het onderzoeksinstituut voor kanker in de deelstaat New South Wales is het de eerste op feiten gebaseerde studie waaruit een positief effect van de verpakkingen blijkt. Zij hoopt dat andere landen het Australische voorbeeld volgen. KWF Kankerbestrijding riep eind vorig jaar de regering op ook in Nederland alleen sigaretten in onaantrekkelijke bruingroene pakjes toe te staan.
 

Afbeeldingen

Op de Australische pakjes staan afbeeldingen van door het roken aangetaste lichaamsdelen en van kinderen en baby's die door het roken van hun ouders ziek zijn geworden. De naam van het sigarettenmerk staat onopvallend op het pakje.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017