Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Social media zijn killing voor ons zelfbeeld

Mooi & Gezond nieuws

Social media zijn killing voor ons zelfbeeld

03 juli 2014
Deel met je vrienden
 
Social media zijn killing voor ons zelfbeeld
Welk cijfer geef jij je lichaam? Dit vroeg vrouwenweekblad VIVA ook dit jaar weer aan haar lezeressen tijdens de grote bloot-enquête.
 
Opmerkelijk: gaven we onszelf vorig jaar nog een trotse acht als we naakt in de spiegel keken, dit jaar is dat een zeven. Van een ruime voldoende (lees: trots en mooi), dalen we dus een tree naar voldoende (lees: oké). Ons zelfvertrouwen krijgt vooralsnog de grootste knauw dankzij social media. Bijna twee derde (60%) van de vrouwen geeft aan vooral haar eigen tekortkomingen te zien als er foto’s van anderen langskomen. Ook vrolijke vakantiefoto’s, zonnige selfies en hardloopsessies van minimaal tien kilometer zijn killing voor de eigenwaarde. 
 

Lijf en seks

Putten, striae en wild groeiende haren staan bovenaan het rijtje ergernissen voor de spiegel. De meest gehoorde reden voor ontevredenheid (46%): ‘Ik vind mezelf te dik’. Dat dik beperkt zich overigens tot ‘slechts’ vijf kilo. Zoveel kilo eraf hebben we nodig om weer tevreden te zijn over ons lichaam. Een andere reden waarom we de aanblik van ons lijf te confronterend vinden, is omdat we ons kwetsbaar voelen (25%). Eén op de vijf betrapt zich er tijdens de sex regelmatig op dat ze haar buik inhoudt of er net even wat voordeliger bij gaat liggen.
 

Focus op bloot 

Ook de toegenomen focus op bloot in de media en tv-programma’s zoals ‘Adam zkt. Eva’, ‘Blootgewoon’ en ‘Obese’ werkt niet erg mee. Terwijl bijna de helft (43%) van de vrouwen niet begrijpt wat de meerwaarde van zoveel naakt op tv is, geeft één op de tien aan zich onzekerder over haar lichaam te voelen na het kijken van dit soort programma’s.
 
* Het onderzoek werd gehouden onder 500 lezeressen van Viva, dit zijn overwegend vrouwen in de leeftijd 25 - 45 jaar.
Bron: Sanoma Media
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017