Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Steeds meer doden door huidkanker melanoom

Mooi & Gezond nieuws

Steeds meer doden door huidkanker melanoom

17 september 2013
Deel met je vrienden
 
Steeds meer doden door huidkanker melanoom
In Nederland gaan steeds meer mensen dood aan melanoom, de meest voorkomende vorm van huidkanker. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) van dinsdag.
 

Cijfers

In 2000 overleden 470 mensen aan deze ziekte, in 2012 waren dat er 793. Vooral onder 60-plussers is het aantal doden door deze ziekte gestegen.
De gemiddelde leeftijd waarop mannen aan melanoom overlijden, is gestegen van 59,4 jaar in 2000 naar 65,2 jaar in 2012. Bij vrouwen steeg dat van 65,2 jaar naar 67,2 jaar. De kans op overlijden door een melanoom is hoger bij mannen dan bij vrouwen.
 

Nederland op tweede plek

Ook Europees gezien staan Nederlanders er niet goed voor. Nederland staat op de tweede plek wat betreft sterfte aan melanoom. Alleen in Slovenië is de kanker dodelijker. In Noord-Europa is sterfte door melanoom hoger dan in Zuid-Europa. Dat komt doordat mensen met een lichte huid sneller deze ziekte krijgen.
Van alle mensen die doodgaan aan huidkanker, had bijna 90 procent de vorm melanoom. Daarbij ontstaan kwaadaardige kankergezwellen uit moedervlekken of pigmentvlekken.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017