Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Stof in chocolade verbetert het geheugen

Mooi & Gezond nieuws

Stof in chocolade verbetert het geheugen

05 november 2014
Deel met je vrienden
 
Stof in chocolade verbetert het geheugen

De stof flavanol, dat onder andere in chocola zit, lijkt goed voor het geheugen te zijn. Dat concluderen Amerikaanse wetenschappers, waarvan de resultaten van deze kleine studie zijn gepubliceerd in het tijdschrift Nature Neuroscience.

De wetenschappers zijn een stap dichterbij gekomen om te laten zien dat de flavanol, een antioxidant, leeftijdsgebonden geheugenverlies vermindert.

Voor het onderzoek kregen gezonde volwassenen tussen de 50 en 69 jaar drie maanden lang dagelijks een speciale mix te drinken van een drankje dat rijk was aan antioxidanten. Een controlegroep kreeg een ander drankje met minder flavanol.

De groep die de mix met antioxidanten dronken, scoorden beduidend beter, 25 procent, bij een geheugentest. Volgens neuroloog Dr. Scott A. Klein, een van de onderzoekers van Columbia University Medical Center, werkte het geheugen van de mensen in de groep die veel flavanol kregen weer als dat van mensen die tien, twintig jaar jonger waren. 

Om de hoeveelheid flavanol te krijgen die de deelnemers aan het onderzoek kregen, zou je wel heel veel repen moeten eten. En deze worden zo geproduceerd dat al veel flavanol verloren gaat.

Meer onderzoek

De studie kent een aantal belangrijke beperkingen. De deelnemers kregen slechts één voedingsvoorschrift en dat was ofwel het drankje met 900 milligram flavanolen en 138 milligram epicatechine of een drankje met 10 milligram flavanolen met minder dan twee milligram epicatechine. Andere voeding kan dus ook een rol spelen. Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen.

Bron: Nu.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 

Bekijk ook:

Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017