Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Twee derde van de vrouwen bedenkt smoes om te s...

Mooi & Gezond nieuws

Twee derde van de vrouwen bedenkt smoes om te stoppen met dieet

23 april 2013
Deel met je vrienden
 
Twee derde van de vrouwen bedenkt smoes om te stoppen met dieet

'Ik heb een rotdag', 'ik ben jarig' en 'het is te lekker om te laten staan' zijn de meest gebruikte smoesjes van vrouwen om te stoppen met een gezond dieet. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Andere veel gebruikte smoesjes zijn 'het leven is te kort om te lijnen', 'ik denk alleen maar aan eten' en 'ik heb altijd honger'. Dat blijkt uit een onderzoek van een Britse producent van eieren onder 2.000 vrouwen, zo meldt de Daily Mail.
Ook 'ik heb een kater',  'gezond eten is te duur', 'ik wilde even iets lekkers' en 'ik heb geen wilskracht' zijn veel gebruikte excuses om ongezond te eten. 
 

Stoppen

Bijna twee derde van de ondervraagde vrouwen geeft toe een smoesje te verzinnen om te stoppen met een gezond dieet. Meer dan 80 procent van de vrouwen dan ook veel sneller dan gepland weer met hun gezonde dieet.
Uit het onderzoek blijkt tevens dat vrouwen zo’n vier keer per jaar aan een dieet beginnen dat ze vervolgens drie weken volhouden. Gemiddeld raken ze door z’n dieet per keer een kleine drie kilo kwijt. 
 

Chocolade

Meer dan de helft van de vrouwen verzwijgt dat ze zijn gestopt met een dieet en doen tegen vrienden en familie alsof ze nog steeds op de calorieën letten. Chocolade is het meest gevaarlijke voedsel, in de zin dat daar de meeste vrouwen voor bezwijken.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017