Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Vaak uitslag door BB Cream'

Mooi & Gezond nieuws

'Vaak uitslag door BB Cream'

02 september 2013
Deel met je vrienden
 
'Vaak uitslag door BB Cream'
Het gebruik van BB Cream zou vaak allergische reacties tot gevolg hebben. Uit een Duits onderzoek blijkt dat twee van de drie crèmes slecht zijn voor de huid.
 

Blemish Balm

De BB Cream is ook in Nederland erg populair. BB staat voor Blemish Balm en is een crème die onvolkomenheden in de huid wegwerkt. Vrijwel alle cosmeticamerken hebben de crème, die zou verzorgen, dekken en beschermen, in hun assortiment. Het Duitse consumentenmagazine Ökö Test onderzochttwintig merken BB Cream en kwam tot de conclusie dat twee derde slecht is voor de huid.
 

Allergische reactie

Het grootste probleem is volgens de test dat de producenten zoveel bestanddelen mengen dat er een allergische reactie ontstaat. Zo zit er in de crèmes van l’Oréal en Garnier een te hoog gehalte kunstmatige muskusgeur. 
 

Onvoldoende

De producten van l’Oréal, Lâncome en Garnier krijgen een onvoldoende, terwijl La Roche-Posay maar gebrekkig scoort. De BB-crème van The Body Shop scoort het best onder de bekendere merken.
"Een bijkomend probleem bij al die crèmes zijn de conserveermiddelen", zegt de Belgische dermatoloog Dr. Meuleman inHet Nieuwsblad. "Daar komen al langer klachten over binnen."  Vooral methylisothiazolinon is veel dermatologen een doorn in het oog. "We proberen al een tijdje dat conserveermiddel te laten verbieden. Tot nu toe zonder succes."
 

Nieuwe producten

Ondanks de slechte resultaten blijven er nieuwe producten op de markt komen. Er is ook al een CC-Cream (Colour Correction) en een DD Cream (Disguise & Diminish) te koop. Of die even slecht zijn voor de huid als de BB Cream is nog niet onderzocht.
 

 

Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017