Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Vakantiegangers opgelet: niet alle medicijnen m...

Mooi & Gezond nieuws

Vakantiegangers opgelet: niet alle medicijnen mogen grens over

11 juni 2014
Deel met je vrienden
 
Vakantiegangers opgelet: niet alle medicijnen mogen grens over
Vakantiegangers die slaapmiddelen gebruiken of ADHD-middelen zoals Ritalin slikken, moeten opletten. Deze medicijnen mogen namelijk niet zomaar mee de grens over. Daarvoor waarschuwt apothekersorganisatie KNMP woensdag.
 

Opiumwet

Op het invoeren van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, zoals een aantal slaap- en kalmeringsmiddelen en morfine-achtige pijnstillers, maar ook ADHD-middelen zoals Ritalin en Concerta, staan strenge straffen. Veel gebruikers zijn hiervan niet op de hoogte, zegt de apothekersvereniging.
 

Schengenverklaring

Reizigers met een Europese bestemming moeten een Schengenverklaring bij zich hebben om deze geneesmiddelen mee de grens over te mogen nemen. Het aanvragen van zo'n verklaring kan tot vier weken duren. 
 
De regels rond het invoeren van geneesmiddelen voor landen buiten Europa verschillen per land. De apothekers verwijzen reizigers naar informatiesite van het ministerie van Volksgezondheid.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017