Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Vanaf 36 jaar een gezondere leefstijl'

Mooi & Gezond nieuws

'Vanaf 36 jaar een gezondere leefstijl'

25 juli 2014
Deel met je vrienden
 
'Vanaf 36 jaar een gezondere leefstijl'
Vanaf 36-jarige leeftijd kiezen veel volwassenen voor een gezondere levensstijl. Waarschuwingen van de dokter, een sterfgeval in de familie en onflatteuze foto's zorgen voor deze omslag. Dat blijkt uit Brits onderzoek waarvoor tweeduizend volwassenen zijn ondervraagd.
 

Bewustzijn

Op 36-jarige leeftijd blijken veel volwassenen zich extra bewust te zijn van hun kwetsbaarheid, zo meldt Daily Mail. Volgens onderzoek van het Britse Spire Bristol Hospital is er bij dertigplussers vaak sprake van een "gezondheids wake-up call".
 

Je leeft maar één keer

56 procent van de twintigers en dertigers leeft onder het motto "je leeft maar een keer" en houdt er daarom een minder gezonde levensstijl op na. Maar naarmate zij ouder worden, verandert hun manier van denken door schokkende gebeurtenissen in het leven, bijvoorbeeld door het sterven van een familielid of het ziek worden van iemand in de omgeving.
 

Verlengen

Als dertigplussers zich eenmaal realiseren dat een gezonde levensstijl de levensduur kan verlengen, wordt er volgens de onderzoekers voorzichtiger omgegaan met alcohol en gaan zij eerder letten op hun voedsel en beweging.
Uiterlijke kenmerken van het ouder worden, een tv-programma kijken waarin slechte eetgewoonten worden besproken en gezondheidswaarschuwingen in het nieuws zorgen er daarnaast voor dat de ondervraagden bewuster zijn gaan leven.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017