Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Veel verwarring over gezond eten

Mooi & Gezond nieuws

Veel verwarring over gezond eten

07 oktober 2013
Deel met je vrienden
 
Veel verwarring over gezond eten
Maar liefst 33 procent van de Nederlanders is wel eens in verwarring over wat gezond eten is en wat niet. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Voedingscentrum. 
 
Kun je een appel beter schillen omdat je anders bestrijdingsmiddelen binnenkrijgt? Krijg je puistjes van het eten van varkensvlees? Vooral jongeren tot 29 jaar geven aan in dubio te zijn: 48 procent van hen raakt af en toe of regelmatig in de war na gesprekken over wat wel of niet gezond is om te eten. Zij zijn ook de leeftijdsgroep die het meeste informatie zoekt over eten en die het meest anders over eten gaat denken. 
 

Informatie over voeding

46 procent van de jongeren van 18 tot 29 jaar zoekt minimaal één keer in de week naar informatie over voeding. Dat kan een recept zijn, maar ook informatie over calorieën of tips om gezond te eten. Er wordt ook veel over voeding gepraat, met familie en vrienden maar ook met collega’s, op feestjes en op social media.
 

Jongeren

Zo bespreekt 15 procent van de jongeren dagelijks zaken omtrent voeding. Dat is bijna twee keer zoveel als andere leeftijdsgroepen. Jongeren zijn ook degenen die het vaakst verward zijn als het om eten gaat. Bijna de helft (48 procent) geeft aan af en toe of regelmatig in verwarring te raken door gesprekken over voeding. Dat geldt voor 33 procent van de overige leeftijdsgroepen. 
 

Campagne

Het Voedingscentrum start vandaag met de campagne 'De waarheid op tafel'. Met de campagne wil het Voedingscentrum mensen aan de hand van veelgehoorde stellingen aan het denken zetten over voeding.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017