Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Venkel verlicht PMS-klachten'

Mooi & Gezond nieuws

'Venkel verlicht PMS-klachten'

10 september 2013
Deel met je vrienden
 
'Venkel verlicht PMS-klachten'
Goed nieuws voor vrouwen die maandelijks last hebben van het premenstrueel syndroom (PMS). Nieuw onderzoek van Urmia University toont aan dat venkel mogelijk PMS-klachten verlicht.
 

Onderzoek

Voor het onderzoek werd een groep van 36 vrouwen in drie groepen opgesplitst. De eerste groep kreeg van drie dagen voor de menstruatie tot drie dagen na de menstruatie een extract van venkelzaad. De tweede groep moest regelmatig bewegen en de derde groep deed net als altijd. Zowel bij de eerste als tweede groep verminderden de klachten. Maar het grootste effect werd gezien bij de 'venkelgroep'. 
 

Evenwicht

De vrouwen werden minder depressief, konden beter overweg met familie en vrienden en vonden het makkelijker om hun werk te doen. Gedacht wordt dat venkel de vrouwelijkegeslachtshormonen die PMS veroorzaken weer in evenwicht brengt. Mogelijk is een combinatie van venkelextract en regelmatig bewegen nog effectiever, suggereert één van de onderzoekers Dr. Pazoki.  
 

Vanaf 30 jaar

Klachten als gevolg van PMS beginnen vaak na het dertigste jaar en na het krijgen van kinderen. Bij jongere vrouwen komt PMS minder vaak voor. Na de overgang verdwijnen de klachten. Naar schatting 4 procent van de vrouwen tussen de 15 en 45 jaar heeft last van PMS. 
 

Niet overtuigend

Professor John Studdd van de London PMS and Menopause Clinic noemt de bevindingen 'niet overtuigend'. Volgens hem is het effect van venkel puur psychisch.
 
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017