Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Vitamine D versterkt spieren baby

Mooi & Gezond nieuws

Vitamine D versterkt spieren baby

06 januari 2014
Deel met je vrienden
 
Vitamine D versterkt spieren baby
Moeders die tijdens hun zwangerschap een hoog vitamine D-niveau hebben, krijgen kinderen met sterkere spieren. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Southampton.
 
De onderzoekers namen bij 678 zwangere vrouwen in de 34e week van hun zwangerschap bloed af om hun vitamine D-niveau te bepalen. Vier jaar later keken ze bij hun kinderen hoe stevig zij iets konden vastgrijpen met hun hand.
 

Vitamine D-niveau

Vrouwen met een hoger vitamine D-niveau aan het eind van de zwangerschap, bleken vaker kinderen met meer spierkracht te hebben.
"Er is enig bewijs dat het aantal snelle spiervezels omlaag gaat bij een vitamine D-gebrek. Als er in de baarmoeder een gebrek is, kunnen baby’s een kleiner aantal snelle spiervezels overhouden", zegt Nicholas Harvey.
 

​Zonlicht

Het lichaam maakt vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Daarnaast levert voeding vitamine D. De vitamine is van belang voor sterke botten en spieren. De gezondheidsraad adviseert bepaalde groepen extra vitamine D te nemen, waaronder zwangere vrouwen.
De onderzoekers gaan nu bij 1200 zwangeren wat het effect van een hoge dosis vitamine D-supplementen is op de botten en spieren van hun baby’s.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017