Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Vitamine D-suppletie zorgt voor bezuinigingen

Mooi & Gezond nieuws

Vitamine D-suppletie zorgt voor bezuinigingen

28 augustus 2013
Deel met je vrienden
 
Vitamine D-suppletie zorgt voor bezuinigingen
Stimulering van vitamine D suppletie op grote schaal in verzorgingstehuizen heeft de Nieuw-Zeelandse overheid in de afgelopen twee jaar meer dan een half miljoen dollar bespaard.
 

Stijging gebruik Vitamine D

In 2010 begon de MidCentral District Health Board (DHB) met het aanmoedigen van zorgprofessionals om vitamine D supplementen voor te schrijven aan bewoners van verzorgingstehuizen. Tussen maart 2010 en juni 2012 is het gebruik van vitamine D door ouderen in verzorgingstehuizen gestegen van 15 naar 74 procent. Het belangrijkste doel was om val gerelateerde botbreuken te verminderen. Dit blijkt zeer succesvol te zijn.
 

Minder botbreuken

“32 procent minder ouderen belanden na een val gerelateerde botbreuk op de spoedeisende hulp”, vertelt Jo Goodhew, Minister van Volksgezondheid. En van de ouderen die als gevolg van een botbreuk wel opgenomen worden in het ziekenhuis duurt het verblijf minder lang.
Deze resultaten bevestigen eerder onderzoek, waaruit blijkt dat vitamine D-suppletie vallen en val gerelateerde botbreuken kan verminderen.
 

Besparing

Door de vermindering van ziekenhuisopnames heeft dit vitamine D-project het MidCentral DHB meer dan $ 540.000 (ongeveer 315.000 euro) bespaard. Daarnaast zijn er waarschijnlijk ook nog andere besparingen als gevolg van verminderde behoefte aan klinische ondersteuning, apotheek diensten en revalidatie.
 
Mevrouw Goodhew zegt dat het effect van voorkomen van valpartijen bij ouderen niet mag worden onderschat. Valpreventie maakt het voor ouderen mogelijk om hun onafhankelijkheid langer te behouden en meer vertrouwen te hebben in henzelf.
Bron: NPN
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017