Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Vitaminepillen bevatten vaak te hoge doses B6

Mooi & Gezond nieuws

Vitaminepillen bevatten vaak te hoge doses B6

24 november 2014
Deel met je vrienden
 
Vitaminepillen bevatten vaak te hoge doses B6

In veel vitaminepillen zit een te hoge dosis van de vitamine B6. De Consumentenbond onderzocht vijftien verschillende vitaminepillen en daarvan bleken er elf een te hoog gehalte te hebben.

Wie langdurig vitamines met veel B6 slikt kan last krijgen van gevoelloosheid, tintelingen of ernstige zenuwpijn in handen en voeten. De Consumentenbond bekeek acht multivitaminepillen, zes vitamine B-complex-pillen en één vitamine B6-preparaat. Sommige producten bleken wel 3,5 tot 5,5 keer de veilige dosis te bevatten. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid B6 is slechts 1,5 milligram. Het slikken van vitamine B6 is niet voor iedereen nodig. Het is een hoeveelheid die de meeste mensen makkelijk binnen krijgen via voeding. Denk hierbij aan vlees, eieren of brood.

In normaal gedoseerde multivitamine-supplementen zit ook vitamine B6. Daarbij gaat het altijd om doseringen die zeer ver onder de veilige bovengrens liggen. Het Vitamine Informatie Bureau adviseert consumenten daarom om goed de verpakking van een supplement te bekijken. Er kunnen medische redenen zijn om te kiezen voor een hoge dosering. Dit dient altijd te gebeuren in overleg met de huisarts of specialist.

 

Bron: NU.nl en Vitamine-info.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017