Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Vitamines: dit wist je nog niet

Mooi & Gezond nieuws

Vitamines: dit wist je nog niet

05 maart 2015
Deel met je vrienden
 
Vitamines: dit wist je nog niet

Er bestaan ontzettend veel feiten en fabels over vitamines. Wat is waar en wat niet? Deze feiten kloppen écht!

Superfoods niet gezonder

Hoewel ze dankzij hun naam behoorlijk gezond klinken, bevatten superfoods niet per definitie meer vitamines dan ‘gewone’ voeding. Zo is het vitamine C-gehalte van açaibessen zeker niet hoger dan dat van de traditionele blauwe bes en heb je met 10 eetlepels chiazaad nog maar de helft van de hoeveelheid vitamine B3 die je per dag nodig hebt binnen.

Natuurlijke en synthetische vitamines even goed

Vitamine E is de enige vitamine die in natuurlijke vorm beter wordt opgenomen. Voor alle andere vitamines geldt dat natuurlijke en synthetische even goed opgenomen worden in het lichaam. De synthetische vorm van vitamine D, B5, B6, foliumzuur en vitamine B12 wordt zelfs béter opgenomen in het lichaam dan de natuurlijke vorm.

Haaruitval door een tekort aan vitamines en mineralen

Hoor je een klant over haaruitval? Dat kan wijzen op een tekort aan biotine (vitamine B8), pantotheenzuur (vitamine B5) en ijzer. Een supplement kan dit tekort weer aanvullen. Wijs de klant er wel op dat hij of zij niet meer dan 100-300% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid neemt.

Het maakt uit wanneer je een vitaminesupplement neemt

Het beste is om vitaminesupplementen tijdens de maaltijd in te nemen. De vetoplosbare vitamines (A, D, E en K) worden namelijk beter opgenomen in combinatie met de maaltijd, die meestal wel wat vet bevat. Ook vitamine C kun je beter tijdens de maaltijd innemen, omdat het de opname van ijzer uit de maaltijd verbetert. Voor een vitamine B-complex maakt het niet uit.

 

Bron: Vitamine Informatie Bureau
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017