Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Vroege zwangerschap belangrijker dan gedacht

Mooi & Gezond nieuws

Vroege zwangerschap belangrijker dan gedacht

30 januari 2014
Deel met je vrienden
 
Vroege zwangerschap belangrijker dan gedacht
Onvoldoende groei van de foetus in het eerste trimester van de zwangerschap leidt tot een minder gezond kind. Kinderen met dergelijke groeivertraging hebben een verhoogde kans op vetzucht en op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten op latere leeftijd.
 
Dat schrijven onderzoekers van het Erasmus MC in het BMJ. Zij noemen de conclusie verontrustend, omdat Nederlandse vrouwen in de eerste fase van hun zwangerschap meestal geen controles krijgen.
 

Betere zwangerschapscontroles

Volgens kinderarts-epidemioloog Prof. Vincent Jaddoe is de eerste fase van de zwangerschap veel belangrijker dan gedacht. 'Het is belangrijk, nu te zoeken naar manieren om de zwangerschapscontroles in het eerste trimester te optimaliseren.'
 

Generation R

Het onderzoek is onderdeel van Generation R. Uit die Rotterdamse studie bleek al eerder dat het eerste trimester van de zwangerschap allerminst een veilige periode is.
 
Zo bleek dat verschillende factoren bij de moeder, zoals overgewicht, roken en bloedarmoede, de ontwikkeling van de foetus in het eerste trimester kunnen beïnvloeden. Bovendien bleek al dat een suboptimale groei in het eerste trimester het risico op geboortecomplicaties verhoogd.
Bron: Artsennet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017