Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Vrouwen doen oproep voor ongeschoren benen

Mooi & Gezond nieuws

Vrouwen doen oproep voor ongeschoren benen

21 juli 2014
Deel met je vrienden
 
Vrouwen doen oproep voor ongeschoren benen
Duizenden vrouwen van over de hele wereld plaatsen foto's van hun harige benen op diverse websites. De vrouwen willen hun benen niet langer ontharen.
 

Schoonheidsidealen

Steeds meer vrouwen hebben geen zin veel tijd kwijt te zijn aan in hun ogen zinloze schoonheidsidealen, waarvan ze vinden dat die zijn opgelegd door de maatschappij. Op verschillende websites plaatsen duizenden vrouwen foto's van hun harige benen en leggen uit waarom ze zijn gestopt met scheren of harsen.
 
De oprichter van de Tumblr-pagina Hairy Legs Club stelt bijvoorbeeld: "Deze blog is voor vrouwen met hele harige benen. Onze benen zijn onze trots!"
 

Schaamte

"Ik ben zo blij dat ik me niet meer schaam voor mijn harige benen", zegt een vrouw. "Toen ik stopte met scheren duurde het even voor ik weer zelfvertrouwen had", reageert een andere vrouw. "Maar de foto's van anderen hielpen me daarbij."
Ook op Facebook is er inmiddels een pagina voor vrouwen met harige benen. The Women Against Non-Essential Grooming, zoals de pagina heet, had dinsdagmiddag 1.405 leden.
 
"WANG vindt dat iedereen verlost moet zijn van opgelegde, seksegebonden schoonheidsnormen en volledige zeggenschap moet hebben over zijn of haar lichaam", zo wordt gesteld op de pagina.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017