Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Vrouwen lenen elektrische apparaten makkelijker...

Mooi & Gezond nieuws

Vrouwen lenen elektrische apparaten makkelijker uit dan mannen

20 mei 2014
Deel met je vrienden
 
Vrouwen lenen elektrische apparaten makkelijker uit dan mannen
Vrouwen lenen elektrische apparaten makkelijker aan vrienden uit dan mannen. Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo onder meer dan 1.000 mensen. Wecycle maakt dit bekend tijdens de Libelle Zomerweek, waar zij consumenten bewust wil maken van de hoeveelheid elektrische apparaten in huis en de inleverpunten voor oude apparaten. 
 

Vrouwen makkelijker

Van een lijst met twintig elektrische apparaten is gevraagd of men deze wil uitlenen aan partner, vrienden of buren. Bij uitlenen aan partner of buren zijn er weinig verschillen tussen mannen en vrouwen. Vrouwen zijn echter significant vaker dan mannen bereid om elektrische apparaten aan vrienden uit te lenen. Dit geldt voor alle apparaten maar met name voor een krultang, föhn, melkopschuimer, blender, broodrooster en koffiezetapparaat. 
 

Inleverpunten

Nederlanders hebben meer apparaten in huis om uit te lenen dan ze denken. Het merendeel van de Nederlanders denkt dat ze tien tot dertig elektrische apparaten in huis hebben. Een magere inschatting: het zijn er namelijk gemiddeld maar liefst 93. Wanneer de apparaten niet meer werken of niet meer gebruikt worden, moeten ze apart ingeleverd worden voor recycling. Dit kan bij de winkel bij aankoop van een soortgelijk product, in Wecycle-inleverbakken die in steeds meer winkels staan, of bij de milieustraat van de gemeente.
 
Elektrische apparaten kunnen meer dan 75 tot 90 procent gerecycled worden. Door recycling blijven grondstoffen behouden voor de economie en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.
 

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.600 producenten en importeurs.
Bron: ANP
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017