Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Vrouwen nemen onnodig veel mee op vakantie'

Mooi & Gezond nieuws

'Vrouwen nemen onnodig veel mee op vakantie'

13 augustus 2013
Deel met je vrienden
 
'Vrouwen nemen onnodig veel mee op vakantie'
De gemiddelde vrouw draagt ​​slechts een derde van de kleding die ze inpakt voor op vakantie, zo blijkt uit onderzoek van Brits warenhuis Debenhams onder duizend vrouwen.
 

Meer dan 150 spullen

Volgens de vrouwen die ondervraagd werden zijn 57 artikelen in de koffer genoeg om een vakantie van twee weken mee door te komen. Toch zeggen veel van hen meer dan 150 spullen in hun koffer te proppen, variërend van kleding, schoenen, make-up en toiletartikelen. Daarnaast nemen de vrouwen meer zonnebrandcrème, make-up en beautyapparaten mee dan nodig is. Dit terwijl de gemiddelde man maar veertig artikelen meeneemt voor een vakantie van twee weken.
 

Bang

In het onderzoek stelt 57 procent van de vrouwen extra kleding mee te nemen omdat ze bang zijn er op vakantie achter te komen dat er nog een kledingstuk thuis ligt dat ze graag hadden willen dragen. ''Het missen van de juiste schoenen of jas om mee te combineren kan een avond op je vakantie verzieken.''
 

Overdag

De kledingsetjes die vrouwen meenemen om overdag te dragen, blijken de grootste boosdoeners. Op vakantie kiezen de meeste vrouwen ervoor te luieren aan het zwembad of aan het strand, waardoor ze alleen tijdens de maaltijden gekleed gaan in badmode, een simpel jurkje of een korte broek.
Daarnaast nemen accessoires veel ruimte in de koffer in beslag, terwijl slechts een aantal artikelen het daglicht zal zien op de vakantiebestemming.
Ook de handbagage wordt flink overpakt. Meer dan de helft van de vrouwen pakt zelfs extra ondergoed en miniatuur toiletartikelen in voor als de koffer verloren raakt.
 

Vakantiegarderobe

Volgens Deegan plannen vrouwen hun vakantiegarderobe maanden van tevoren. "Ze kopen nieuwe jurkjes, schoenen, badmode en accesoires. Deze nieuwe items moeten allemaal mee, maar de oude vertrouwde spullen worden er ook bij ingepakt. Hierdoor overpakt een vrouw haar koffer heel snel."
"Vrouwen voelen zich zelfverzekerd als ze weten dat het comfort wat ze thuis hebben, ook te vinden is op hun vakantiebestemming", stelt Professor Karen Pine.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017