Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Vrouwen praten extreem veel over eten tijdens...

Mooi & Gezond nieuws

'Vrouwen praten extreem veel over eten tijdens dieet'

23 juli 2014
Deel met je vrienden
 
'Vrouwen praten extreem veel over eten tijdens dieet'
Eén op de twee vrouwen geeft toe dat ze bijna obsessief veel over voedsel praat als ze op dieet is. Woorden als calorieën, suikers en gezondheid worden meer dan ooit gebruikt tijdens het lijnen. Dit blijkt uit Brits onderzoek waarvoor tweeduizend vrouwen zijn ondervraagd.
 

Meer dan normaal

Uit het onderzoek blijkt dat acht op de tien vrouwen tijdens het lijnen meer over eten te praten dan normaal gesproken, zo meldt Daily Mail. Wat de vrouwen onlangs hebben gekookt is het populairste voedselgerelateerde gesprek dat afvallers hebben, gevolgd door hun dagmenu inclusief het aantal calorieën.
 

Preek

Een kwart van de vrouwen geeft zelfs preken aan vrienden over de gevolgen -of voordelen-  van de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen en dranken.
"Diëten is opofferen en hierbij is sprake van een enorme verandering van levensstijl", stelt dokter Christian Jessen. "Het is logisch dat het een groot onderwerp van gesprek is, maar ik zou toch adviseren altijd een gezonde levensstijl na te streven, dan hoeft het lijnen minder extreem."
 

Obsessief

Meer dan de helft van de vrouwen zegt dat een dieet haar leven tijdelijk overneemt. Eén op de vijf vrouwen wordt er door haar vrienden van beschuldigd obsessief bezig te zijn met afvallen. Ruim een derde van de vrouwen mijdt een extreem lijnende vriendin liever een tijdje, omdat ze bang zijn zich schuldig te voelen over wat zij wel eten.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017