Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Vrouwen veranderen het schoonheidsbeeld voor de...

Mooi & Gezond nieuws

Vrouwen veranderen het schoonheidsbeeld voor de volgende generatie

01 oktober 2014
Deel met je vrienden
 
Vrouwen veranderen het schoonheidsbeeld voor de volgende generatie

Voel je je mooi omdat dat is aangeboren of omdat het is aangeleerd? Dove gelooft dat de manier waarop vrouwen over hun uiterlijk praten een grote invloed heeft op het zelfvertrouwen van meisjes in hun omgeving. Uit een wereldwijd onderzoek van Dove blijkt dat ruim driekwart van de meisjes de druk voelt om mooi te zijn*. Maar ook dat de kans dat zij zich hierdoor negatief laten beïnvloeden een stuk kleiner is als zij een positief rolmodel in hun leven hebben**.

Omdat maar liefst 8 van de 10 vrouwen ontevreden is over minstens één aspect van hun uiterlijk, roept Dove alle vrouwen op om een verschil te maken voor de volgende generaties meisjes. Hoe? Door ervoor te zorgen dat zij een positief zelfbeeld aan meisjes in hun omgeving doorgeven.

De korte film Dove Legacy laat zien hoe belangrijk het is dat vrouwen op een positieve manier over hun uiterlijk praten om zo gevoelens van onzekerheid bij de volgende generatie vrouwen weg te nemen.

“Onderzoek wijst uit dat een opgroeiend meisje gemiddeld drie rolmodellen heeft, dus of je nou moeder, tante, lerares of buurvrouw bent... Jij kan het verschil maken.” benadrukt Joanny Lijbers, marketing manager Dove Nederland. “Door jezelf goed te voelen over je lichaam help je ook de volgende generatie een positief zelfbeeld te ontwikkelen.”

* Bron: Dove Self Esteem onderzoek 2010 and 2013
** Bron: Dove Global Research: The Real Truth About Beauty: Revisited

 

Bron: Winkelman Van Hessen
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017