Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Vrouwen worden vooral dikker als ze 38 zijn'

Mooi & Gezond nieuws

'Vrouwen worden vooral dikker als ze 38 zijn'

21 mei 2014
Deel met je vrienden
 
'Vrouwen worden vooral dikker als ze 38 zijn'
Vrouwen lopen het meeste risico op gewichtstoename als ze 38 jaar oud zijn. Mannen worden vooral op hun 44e wat dikker. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.
 

Veertig

Zowel mannen als vrouwen lopen aardig wat risico op gewichtstoename als ze rond de veertig zijn, zo blijkt uit een Brits onderzoek onder duizend mensen. Dat schrijft Female First.
Vrouwen blijken het meeste risico te lopen als ze tussen de 35 en de veertig zijn. Bijna veertig procent van de ondervraagde vrouwen zegt in die periode dikker te zijn geworden. De vrouwen zeggen dat ze het meeste aankwamen op hun 38e.
Van de mannen zegt 36 procent het meest te zijn aangekomen toen ze tussen de veertig en 45 jaar oud waren. De meesten van hen werden vooral dikker toen ze 44 waren. Ze geven de schuld aan hun drukke agenda, waardoor ze weinig tijd hebben om te sporten.
 

Scheiding en moederschap

Ruim twintig procent van de mannen geeft de schuld van de groter geworden buik aan een scheiding. Mannen scheiden vaak tussen hun veertigste en 44e, en daarna drinken ze meer en eten ze vaker buiten de deur.
Van de ondervraagde vrouwen zegt 34 procent dat het moederschap de belangrijkste oorzaak is voor de gewichtstoename, omdat ze vaak samen met de kinderen iets eten en later nog een maaltijd samen met hun partner.
 

Trouwen

Ruim 30 procent van de vrouwen zegt te zijn aangekomen nadat ze trouwden of gingen samenwonen. Een kwart van de vrouwen lette gewoonweg niet meer op haar gewicht toen ze de dertig waren gepasseerd, maar het overgrote deel van hen wil, nu de veertig nadert, daar wel weer iets aan gaan doen.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017