Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Vrouwen zijn gelukkiger bij gewichtstoename

Mooi & Gezond nieuws

Vrouwen zijn gelukkiger bij gewichtstoename

05 september 2013
Deel met je vrienden
 
Vrouwen zijn gelukkiger bij gewichtstoename
Het lichaamsgewicht heeft veel invloed op de kwaliteit van leven. Hoewel de lichamelijke gezondheid verslechtert als het gewicht toeneemt, verbetert het psychische welbevinden. Vooral bij vrouwen.
 
Dat stellen onderzoekers van het Helmholtz Zentrum München in het International Journal of Public Health. De resultaten van het onderzoek geven belangrijke aanknopingspunten voor de strijd tegen overgewicht en obesitas.
 

Onderzoek

De wetenschappers bestudeerden meer dan 3000 mensen gedurende zeven jaar. Vooral bij de vrouwelijke deelnemers vonden zij dat de mentale kwaliteit van leven verbeterde zodra het gewicht toenam. Ook bij vrouwen die al overgewicht hadden aan het begin van het onderzoek zagen de wetenschappers dit effect. 
 

Complex

"De resultaten laten zien dat de invloed van het lichaamsgewicht op de lichamelijke en geestelijke gezondheid complex is", aldus onderzoeker Rolf Holle. "Toch is het heel belangrijk dat we deze processen begrijpen zodat we op een effectieve manier obesitas onder controle kunnen krijgen."
 

Uitdaging

Volgens de onderzoeker is het een uitdaging om toename van lichaamsgewicht en de schadelijke gevolgen die daarbij horen te voorkomen, zonder dat het mentale welbevinden minder wordt. Holle denkt dat het hierbij ook van belang is om onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017