Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Warm lenteweer activeert teken

Mooi & Gezond nieuws

Warm lenteweer activeert teken

02 april 2014
Deel met je vrienden
 
Warm lenteweer activeert teken
Door het warme lenteweer loopt het verwachte activiteitsniveau van teken deze dagen sterk op, en is het extra raadzaam om te controleren op tekenbeten na een dag in het groen. In het zuidoosten wordt zelfs de categorie ‘Zeer hoog’ bereikt.
 

Tekenradar

De afgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken.  De afgelopen week nam het aantal tekenbeten dat werd doorgegeven op Tekenradar.nl sterk toe ten opzichte van de voorgaande weken. De toename liep gelijk op met de toename van het voorspelde tekenactiviteitsniveau van ‘Minimaal’ naar ‘Gering’.
 

Controleren

De komende dagen loopt het voorspelde activiteitsniveau in het hele land sterk op als gevolg van de verwachte hoge temperaturen. In het zuidoosten van het land wordt zelfs een paar dagen het niveau ‘Zeer hoog’ bereikt.  Het is raadzaam om te controleren op tekenbeten na een dag in het groen. Daarbij komt ook dat bij deze omstandigheden meer mensen het groen in trekken waarmee meer mensen risico lopen op een tekenbeet, waardoor de ziekte van Lyme kan worden opgelopen.
teek
 

Week van de Teek

Tijdens de Week van de Teek vanaf 7 april zal Tekenradar.nl meer resultaten presenteren met een geografische spreiding van tekenbeetmeldingen over Nederland. Meer informatie over de week van de Teek is te vinden op www.weekvandeteek.nl.
Bron: Medicalfacts.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017