Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Zelfzorg app toont indicaties van homeopatische...

Mooi & Gezond nieuws

Zelfzorg app toont indicaties van homeopatische geneesmiddelen

03 april 2015
Deel met je vrienden
 
Zelfzorg app toont indicaties van homeopatische geneesmiddelen
Op de verpakking van homeopatische geneesmiddelen mag niet meer vermeld worden waar het product voor bedoeld is als de werking niet wetenschappelijk kan worden bewezen. Gelukkig biedt de Zelfzorg app hulp bij het kiezen van het juiste product of het onderbouwen van je advies aan de klant. 
 

Indicaties

Sinds 1 juli 2013 zijn de verpakkingen met indicatie-vermelding uit de schappen verdwenen. Voor de consument is daardoor niet meer te zien waarvoor een product is bedoeld. Een logisch gevolg is dat er steeds vaker advies gevraagd wordt aan jou, de (assistent)drogist. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat (assistent)drogisten deze adviesrol graag oppakken, maar zelf ook niet altijd meer weten wat de oorspronkelijke indicatie was. 
 

Advies onderbouwen

Weet je zelf ook niet precies meer welk homeopathisch middel voor welke kwaal bedoeld is of wil je je aan de klant advies onderbouwen, dan biedt de Zelfzorg app uitkomst. Met deze gratis app (voor iPhone en Androïd) kan jij of je klant direct de toepassing van het geneesmiddel lezen door de streepjescode op de verpakking te scannen. De indicatie wordt alleen vertoond door het scannen van de streepjescode, omdat de reclameregels dan niet van toepassing zijn. Als je op een andere manier in de app of de website Zelfzorg.nl de productinformatie raadpleegt, zul je de toepassing dus niet aantreffen.
 
Bron: Neprofarm
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017