Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Zeven uur slaap per nacht is het gezondst

Mooi & Gezond nieuws

Zeven uur slaap per nacht is het gezondst

25 juli 2014
Deel met je vrienden
 
Zeven uur slaap per nacht is het gezondst
In een tijd waarin mensen drukker zijn dan ooit, klagen velen over een slaaptekort. Maar volgens slaapexpert Shawn Youngstedt slapen de meeste mensen meer dan strikt noodzakelijk. De onderzoekster stelt dat zeven uur slaap per nacht het beste is voor je gezondheid.
 
Volgens de onderzoeker, professor aan Arizona State University Phoenix, is de overlijdenskans en vatbaarheid voor ziektes bij mensen het laagst als je iedere nacht zeven uur slaapt.
 

Geheugen

Al vaker is aangetoond dat acht uur slaap of meer gevaarlijk is voor de gezondheid. Zo bleek uit een zeer recente studie dat te veel of te weinig slaap slecht is voor het geheugen. Een nacht van zeven tot zevenenhalf uur lijkt het meest ideaal.
 
'Er wordt veel angst gezaaid over de zogenaamde gevaren van een gebrek aan slaap, maar het grootste gevaar van een slaaptekort, is het krijgen van auto-ongeluk door het in slaap vallen achter het stuur.', aldus Professor Jim Horne.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017