Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Zeventig melanoomgevallen gevonden op huidkanke...

Mooi & Gezond nieuws

Zeventig melanoomgevallen gevonden op huidkankerdag

19 mei 2014
Deel met je vrienden
 
Zeventig melanoomgevallen gevonden op huidkankerdag
Zesduizend mensen hebben zaterdag tijdens de Nationale Huidkankerdag verdachte huidvlekjes laten checken. 20 procent is doorgestuurd voor verder onderzoek. In zeventig gevallen gaat het naar alle waarschijnlijkheid om een melanoom. Dat heeft de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie maandag gemeld.
 

Huidkanker

Melanoom is de meest voorkomende vorm van huidkanker. Daarbij ontstaan kwaadaardige kankergezwellen uit moedervlekken of pigmentvlekken. In Nederland gaan steeds meer mensen dood aan melanoom. In 2000 overleden 470 mensen aan deze ziekte, in 2012 waren dat er 793. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
 

Europa

Nederland staat Europees gezien op de tweede plek wat betreft sterfte aan melanoom. Alleen in Slovenië is de kanker dodelijker. In Noord-Europa is sterfte door melanoom hoger dan in Zuid-Europa. Dat komt doordat mensen met een lichte huid deze ziekte sneller krijgen. Van alle mensen die doodgaan aan huidkanker, had bijna 90 procent de vorm melanoom.
 
Op de Nationale Huidkankerdag konden mensen gratis hun huid laten checken door dermatologen bij meer dan tachtig ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra.
Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017