Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Zilveren Kruis maakt jongeren bewust van gehoor...

Mooi & Gezond nieuws

Zilveren Kruis maakt jongeren bewust van gehoorschade

22 oktober 2015
Deel met je vrienden
 
Zilveren Kruis maakt jongeren bewust van gehoorschade
Steeds meer jongeren kampen met gehoorschade als gevolg van te harde muziek. Zilveren Kruis ging op onderzoek uit en confronteerde bezoekers tijdens Amsterdam Dance Event.
 

Niet gevoelig voor risico’s

Uit onderzoek van Zilveren Kruis, uitgevoerd door TNS NIPO, blijkt dat jongeren echt wel weten dat gehoorberscherming nodig is (76%) en dat er meestal niets meer aan te doen is als je gehoorschade oploopt (76%). Toch lijken ze niet gevoelig voor de risico’s; maar liefst 72% gebruikt nooit gehoorbescherming tijdens het uitgaan. 
 

Grote kans op hoorschade

Uit recent onderzoek van het UMC Utrecht  blijkt dat festivalbezoekers die geen gehoorbescherming in hebben ruim 5 keer zoveel kans lopen op gehoorschade in vergelijking met bezoekers die wél oordoppen dragen. Misschien toch kiezen voor die oordoppen?
 

Verborgen camera-actie tijdens ADE

Zilveren Kruis confronteerde jongeren tijdens ADE met de risico’s op gehoorschade door een verborgen camera en YouTube-ster in te zetten. Tijdens het event heeft een taxichauffeur met een verborgen camera de reacties van jongeren vastgelegd die denken last te hebben van een vervelende piep in hun oren, na een bezoek aan een van de vele feestjes tijdens ADE. In werkelijkheid zat YouTube-ster Mertabi achter deze verborgen camera-actie en was de piep slechts een simulatie van echte oorsuizen. 
 
Benieuwd naar de video? Je kunt ‘m zien op Zilverenkruis.nl/5vragenvan.
 
Bron: ANP
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017