Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Zo pak je overmatig transpireren aan

Mooi & Gezond nieuws

Zo pak je overmatig transpireren aan

13 november 2014
Deel met je vrienden
 
Zo pak je overmatig transpireren aan

Transpireren is nodig om de warmte in je lichaam te reguleren. Het is normaal dat je flink zweet bij warmte, sporten, drukte of stress. Toch vinden mensen het vervelend. De angst voor natte vlekken of een vieze geur is groot. Door te transpireren raakt het lichaam via de zweetkliertjes vocht kwijt. Dit vocht komt vervolgens op de huid terecht en daar verdampt het. Op deze manier zorgt het lichaam bij warmte voor de ideale lichaamstemperatuur.

Oorzaak

Waarom de ene persoon meer zweet dan de ander, is niet altijd duidelijk. Er zijn verschillende oorzaken die meespelen. Zo heeft de een meer aanleg voor zweten, heeft de ander last van zweet bij stress en weer een ander transpireert meer bij koorts. Een overactieve schildklier, de menopauze of een lage bloedsuikerspiegel kunnen ook oorzaken zijn van (overmatig) transpireren.
 

Oplossingen

Een echte oplossing voor zweten is er helaas niet. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddeltjes die het transpireren minder maken. Goede hygiëne is het belangrijkste. Als je je dagelijks wast en schone kleding draagt, zullen de transpiratiegeurtjes verminderen.
Deodorant kan een oplossing zijn tegen nare geurtjes. Helaas hebben deodorants weinig of geen effect op de aanmaak van zweet. Je blijft gewoon zweet produceren, alleen de zweetgeur wordt gemaskeerd. Een antiperspirant, een middel met zinkpasta of aluminiumchloride, kan er wel voor zorgen dat er minder zweet wordt geproduceerd. De ingrediënten in deze producten verstoppen de zweetkliertjes, waardoor de productie van zweet wordt afgeremd.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017