Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Zo vaak mag je douchen

Mooi & Gezond nieuws

Zo vaak mag je douchen

21 januari 2015
Deel met je vrienden
 
Zo vaak mag je douchen

Hoe vaak ga jij onder de douche? Eén keer per dag? Of soms zelfs wel twee keer? Heerlijk, maar niet zo gezond. Wetenschappers waarschuwen dat het absoluut niet nodig is om íedere dag onder de douche te springen. Elke twee, drie dagen zou veel beter zijn.

Uitdrogen

Dermatoloog Katherina Ashenburg:  "Iedere dag douchen kan je huid uitdrogen en voor de nodige irritaties zorgen. Je wast constant de goede bacteriën die van nature op je huid leven weg. Hierdoor ontstaan kleine scheurtjes, waardoor je meer kans loopt op een infectie."

Ook kleine kinderen kun je volgens Ashenburg beter niet iedere dag in het badje doen. "Blootstelling aan vuil en bacteriën op jonge leeftijd maakt de huid minder gevoelig bij het verouderen. Het beschermt juist tegen allergieën, eczeem en andere huidaandoeningen."

Washandje

Voel je je toch smerig? Was dan met een washandje het gezicht, de oksels en intieme delen en trek schone kleren aan. Dit is volgens Ashenburg meer dan genoeg om fris en fruitig de dag door te komen.

Bron: Telegraaf
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017